Om mig

IMG_0484

Jag som driver Hundrehab Gotland heter Erika Norstedt

Jag har i hela mitt liv varit väldigt intresserad av hundar och hundträning vi har i familjen bl.a haft schäfer, cocker spaniel, bearded collie samt mellan schnauzer, min första egna hund var en schäfertik och det var också  genom henne som jag första gången kom i kontakt med en rehabiliterings anläggning. Ollie som hon hette skadade sig under en cykeltur med efterföljande rehabilitering med ultraljud samt vattenträning, jag blev mycket intresserad av detta men det dröjde några år innan jag utbildande mig.

Närmare bestämt till 2007, jag hade då flyttat till Gotland och drev tillsammans med kollegor Bockes Tjänstehundar, vi födde upp och utbildade schäfer hundar till tjänst framför allt inom polisen, vi fick möjlighet att köpa in en bassäng för att använda till våra hundar på anläggningen men då det inte fanns någon rehab anläggning på ön så ville veterinärer remittera till oss så jag och min kollega utbildade oss då till Cert hundfysioterapeuter och Gotlands första rehab anläggning skapades.

Jag jobbade en period på Redog i Västerås (2012) samt på en smådjursklinik på Gotland (2012-2015) sen 2015 har jag drivit Hundrehab Gotland.

Idag bor jag på landet med min familj som består av min sambo, tre barn samt 5 st ungdomar.

Vi har hästar, katter och två st schäfrar och en Alaska malamute (vi har även vår isländska fårhund som numer bor hos svärföräldrarna samt vår mops som bor hos goda vänner)

Jag tränar och tävlar barmarks drag samtIGP (IPO) med mina två schäferhundar Jazza vom Scandinawian och Rindrosens Abazz

IMG_3692IMG_7042

Jazza och jag har även varit med på två biathlon under 2018 och är anmälda till två biathlon under våren 2019, det ser vi mycket fram emot!

Mina utbildningar är:

Beteende analytiker, etologi, specialsök

– hundcampus 2003-2007

Cert hundfysioterapeut

– redog utbildningscenter 2008

Laserbehandling

– redog utbildningscenter 2012

Dip hundmassör

– redog utbildningscenter 2015

Cert balansbollinstruktör

-redog utbildningscenter 2019

 

Rehabilitering och friskvård för din hund