Watertreddmill- WTM

Träna din hund i vattenlöpbandet från smartwalker!

Genom anpassning på vattennivå , hastighet och lutning på bandet kan man på ett effektivt sätt träna sin hund, i rehab eller friskvårds syfte.

Träning på vattenlöpband är därför idealisk som rehabilitering efter skador eller operationer, används därför som första alternativet vid nästan all form av rehabilitering. Här vill vi öka hundens styrka, balans samt kroppskontroll och bygga symmetri i hundens muskulatur samt öka hundens  rörelseomfång och steglängd. Water-Walker gör det möjligt för hunden att träna muskler, senor, ligament och leder på ett skonsamt sätt, Styrka och rörlighet i hundens extremiteter förbättras snabbt och hunden kan återgå till normal aktivitet

Träning i water walker är även ett fantastiskt sätt att träna sin hund i friskvårdsyfte, skonsam för leder men ger en mycket bra motståndsträning för musklerna. När hunden tränar i Water-Walker tränar den på flera saker samtidigt. Hunden går då ofta med överdrivna rörelser – nya muskelgrupper engageras, det krävs extra balans, hunden kan bära vikt bättre samt att  vattnet ger musklerna motstånd – hunden får en mycket bra styrke- och uthållighetsträning.

Att låta din hund förbättra sina rörelser, balans och styrka med hjälp av ett vattenlöpband är en metod som redan efter några gånger ger resultat oavsett om det är under rehabilitering eller förebyggande syfte!

Hundar som är ovana med vatten eller som helt enkelt inte gillar vatten får en mycket snäll introduktion och all träning är individ anpassad efter just din hunds behov.

Välkomna att boka tid på info@hundrehabgotland.se

Rehabilitering och friskvård för din hund